Vijftal Nederlanders aan de start in Hamburg

 Laatste WTCS-race voor Parijs & WK mixed team relay

Dit weekeinde is met de World Triathlon Championship Series-race in Hamburg op zaterdag en het WK mixed team relay op zondag de laatste belangrijke wedstrijd voor de Olympische Spelen in Parijs.

UPDATE:  Richard Murray doet niet mee in Hamburg vanwege een pijnlijke borstkas, vermoedelijk een ontsteking in het kraakbeen van de ribben. Hij wordt in de mixed team relay vervangen door Niels van Lanen. Mitch Kolkman kan door het uitvallen van Murray starten in de individuele wedstrijd.

Namens TeamNL Triathlon komen verder Rachel Klamer, Maya Kingma en Barbara de Koning aan de start. De definitieve opstelling van de mixed team relay wordt na de individuele wedstrijden bekend.

“Het wordt een superspannende wedstrijd. Veel teams gebruiken deze race als een generale repetitie. We gaan proberen mee te doen om een plek bij de eerste acht”, geeft bondscoach Marcel Wouda zijn verwachtingen voor de mixed team relay.

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJSTEN PROGRAMMA
Lees volgend artikel

Plat prolongeert paralympische titel

De Nederlandse paratriatleten hebben in Parijs drie medailles gewonnen. In hartje Parijs veroverde Jetze Plat, na Rio de Janeiro en Tokio, alweer zijn derde gouden paralympische ... Lees meer