Teamcompetities sluiten af met Grande Finale

Alle divisies in actie tijdens Roermond City Triathlon

Roermond is zaterdag het decor voor de Grande Finale van de Teamcompetities Triathlon. Alle divisies, van 3eDivisie tot Eredivisie en van noord tot zuid, komen in actie in Limburg.

Tijdens de seizoensfinale in Roermond doet voor alle divisies een nieuw en spectaculair format zijn intrede: de 2×2 SuperSprint. Hierbij voltooien twee duo’s van het team achter elkaar als koppelkoers een supersprint (1/16e) triathlon. Als het eerste tweetal finisht, wordt het tweede tweetal weggetikt. Er wordt geracet in een tijdritformat, dus iedere seconde telt en is de spanning tot het einde gegarandeerd!

De spanning in de Eredivisie richt zich vooral op de tweede en derde plaatsen. Doordat dit seizoen één resultaat komt te vervallen (omdat de Challenge Almere-Amsterdam en de finale in Roermond op één dag vallen en teams dus mogelijk atleten missen) was na de voorlaatste wedstrijd in Klazienaveen al duidelijk dat de landstitels dit jaar naar het ongeslagen VZC Veenendaal en Hellas-Utrecht gaan.

De strijd om de tweede plek bij de mannen kan nog wel spannend worden. Het verschil tussen Rogelli-TriMates en TV Dordrecht is nu vier punten, maar TV Dordrecht kan nog dichtbij komen als een topresultaat wordt neergezet in Roermond, waardoor de zevende plek in Klazienaveen komt te vervallen. Als TriMates TV Dordrecht voorblijft in Roermond, dan is het team uit Utrecht zeker van de tweede plaats. De verschillen achter de top drie zijn klein. Hellas-Utrecht (20 punten), Metaglas/Trihalis Tiel (20), BDO Triteam Groningen (21) en De Dolfijn (22) zijn slechts een paar punten van elkaar verwijderd.

Nederlandse Triathlon Bond

Na de vier eerdere wedstrijden in Enschede, Weert, Rotterdam en Klazienaveen is Hellas-Utrecht – met drie overwinningen en een tweede plek – ook al goed voor het landskampioenschap bij de vrouwen. Het resultaat in Roermond zal doorslaggevend zijn voor de tweede plek. Kijani (12 punten) staat nu tweede met een punt voorsprong op TV Almere. EDOSports (15) volgt op de vierde plek, gevolgd door TVS’90 (16).

Ook in de overige divisie wordt nog volop strijd om de podiumplaatsen verwacht. In Roermond bijt de Sportzot 3de divisie om 14.15 uur het spits af, gevolgd door de Schuiteman 2de divisie (14.50 uur), Rompelberg 1ste divisie (16.15 uur) en de Eredivisie (vrouwen 17.45 uur en mannen 18.00 uur). De Teamcompetities Triathlon worden afgesloten met een eindfeest en een BBQ.

 

Nederlandse Triathlon Bond
TUSSENSTANDEN
Lees volgend artikel

De Boer, Brons en Van Diemen speerpunten in Almere

Lees meer