Schipper Europees kampioen paratriathlon

Koopman wint brons

De Nederlandse paratriatleten hebben twee medailles gewonnen tijdens het Europees kampioenschap in het Franse Vichy. Geert Schipper (PTWC) won het goud en Sanne Koopman (PTS3) was goed voor het brons in de paratriathlon. Barbara de Koning finishte een dag eerder als veertiende bij de elite vrouwen in de wedstrijd om Europees goud over de standaard afstand.

Nederlandse Triathlon Bond

Schipper naar tweede Europese titel ooit

Geert Schipper werd voor de tweede keer in zijn carrière Europees kampioen in de PTWC categorie. Schipper, winnaar van het brons in Parijs drie weken terug, nam in het regenachtige en koude Vichy revanche op de Oostenrijkse Brungraber. In Parijs kwam de geduchte tegenstander van Schipper hem voorbij vanwege materiaalpech bij de Nederlander. Dit keer begon Schipper met 40 seconden voorsprong aan het wheelen en won uiteindelijk – zonder pech – het goud. Sanne Koopman kwam na drie maanden zonder internationale wedstrijden weer in actie in de PTS3 categorie. In de door de Française Elise Marc gewonnen wedstrijd pakte Koopman het brons.

Flip Breuer (PTS3) finishte in zijn debuut op een EK als zevende. Ingrid de Oude (PTS4) debuteerde ook maar moest de wedstrijd helaas al vroeg verlaten vanwege onderkoeling.

De Koning veertiende in elitewedstrijd

Barbara de Koning hield de Nederlandse eer hoog tijdens het EK voor elite. De Nederlandse kwam als zesde uit het water maar kon net niet aanhaken bij de kopgroep, met onder andere Olympiërs Vicky Holland (GBR), Jolien Vermeylen (BEL) en thuisfavoriet Leonie Periault. De Koning stapte in de achtervolgende groep van de fiets en liep naar een veertiende plaats. Vicky Holland won de wedstrijd.

Goud en zilver voor Rob Kwaaitaal, brons voor Gerda Sollie

Rob Kwaaitaal was op de eerste dag van het EK goed voor zilver in de agegroup 50-54 jaar op de sprint afstand. Op dag twee kwam hij, samen met vijf andere Nederlandse agegroupers, nogmaals in actie op de standaard afstand. Dat leverde hem ook nog een gouden medaille op. Gerda Sollie won op de standaard afstand brons in de agegroup 65-69 jaar.