Rachel Klamer negende in Hamburg

Mitch Kolkman mooi veertiende in tweede WTCS-race ooit

Rachel Klamer is vandaag in Hamburg als negende geëindigd in de laatste World Triathlon Championship Series-race voor de Olympische Spelen in Parijs. Maya Kingma eindigde in de door Cassandre Beaugrand gewonnen wedstrijd als dertiende, terwijl Barbara de Koning als 35e finishte. Bij de mannen werd Mitch Kolkman, in zijn tweede WTCS-wedstrijd ooit, mooi veertiende.

Mitch Kolkman maakte drie jaar geleden als junior in Hamburg zijn debuut in de World Triathlon Championship Series. In 2021 finishte hij als 37e, dit keer eindigde hij in een sterk deelnemersveld als veertiende. “Het zwemmen ging goed, maar ik maakte wat verkeerde keuzes waardoor ik op de fiets iets recht moest zetten. Gelukkig kon ik bij de eerste groep komen en na een snelle wissel begon ik met de eerste atleten aan het lopen. Ik heb me zo goed mogelijk van voren proberen te handhaven en met een veertiende plek ben ik heel tevreden.”

Rachel Klamer was, na een paar intensieve trainingsweken op hoogte in Font Romeu niet ontevreden over de generale repetitie voor Parijs. “Het was een rare wedstrijd”, vertelde Klamer na afloop. “Het fietsen was zwaar. Ik kwam niet naar voren en zat een beetje achterin, een plek waar je normaal niet wilt zitten. Met het lopen moest ik er echt even inkomen, maar in de tweede ronde ging het gelukkig iets beter. Met het eindresultaat ben ik tevreden, met het proces iets minder.”

Ook voor Kingma verliep de wedstrijd niet helemaal volgens plan. Waar ze normaal bij de eerste zwemmers uit het water komt, liep ze nu een halve minuut achterstand op. “Het was een beetje een worstcasescenario vandaag voor mij voor het zwemmen en fietsen. Het zwemmen was chaos. Ik werd meerdere keren naar achter getrokken en ik moest op de fiets veel werk verzetten om de achterstand goed te maken. Ik moest er met het lopen een beetje inkomen, maar kon uiteindelijk toch nog van de achttiende plek naar de dertiende plaats lopen.

Voor Barbara de Koning was het haar eerste WTCS-race sinds Cagliari vorig jaar. “Het was een zware wedstrijd met een heel sterk deelnemersveld, en mijn eerste WTCS-na een lange tijd. Ik neem weer wat leerpunten mee voor de volgende keer”, blikte zij terug.

Morgen komen Klamer, Kingma, Kolkman en Niels van Lanen, die de geblesseerde Richard Murray vervangt, nog in actie in de mixed team relay in Hamburg.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Grote groep Nederlanders in actie in Torremolinos

  Nederlandse deelnemers Grand Final en WK Torremolinos (17-20 oktober) Donderdag 17 oktober U23 Vrouwen: Barbara de Koning, Robin Dreijling U23 Mannen: Mitch Kolkman, Gjalt ... Lees meer