Programma Landelijke Jeugddag

Dag boordevol sportplezier in en rondom sportcentrum Valkenhuizen

Het programma voor de Landelijke Trainingsdag Jeugd,voor NTB-jeugdleden van 6 tot en met 19 jaar, op zondag 10 november is bekend. Het wordt een dag boordevol sportplezier in en rondom sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Zowel atleten als ouders staat een gevarieerd programma te wachten.

Na een centrale opening gaan de atleten in groepen uiteen om met elkaar lekker actief aan de slag te gaan. CrossTriNL verzorgt een training in de buitenlucht die in het teken staat van offroad combiduursport (crosstriathlon, crossduathlon). Hiervoor hebben de deelnemers een mountainbike nodig, die (als het meenemen van een eigen mountainbike lastig is) kan worden gehuurd bij de inschrijving.

Ervaren jeugdtrainers van RZC Renkum geven een leerzame en uitdagende zwemtraining in het 25 meter binnenbad van Valkenhuizen. Om brein en lijf flexibel te houden, daagt de ex-bondscoach van het Nederlandse Rolstoelrugby team de sporters uit om eens een totaal andere tak van sport te ervaren. Ook gaan atleten actief aan het werk om ons te laten weten hoe we met elkaar (NTB, verenigingen en wedstrijdorganisaties) de jeugdtriathlonsport kunnen versterken.

Nederlandse Triathlon Bond

Voor ouders en andere geïnteresseerden geeft sportpsycholoog Age Scheper (tevens docent en onderzoeker aan de HAN) in de ochtend een interactieve workshop over ‘groei mindset’; een zeer boeiend thema als het gaat om het stimuleren van een plezierige ontwikkeling van kinderen. In de middag neemt voedingsexpert Rob van der Werf (werkzaam voor TeamNL centrum Zuid) de aanwezigen mee in een gezond voedingspatroon voor sportende kinderen. Hoe ziet dat eruit en wat kan je hier als ouders in betekenen? Naast deze workshops is er voldoende tijd voor de volwassenen om zelf te bewegen en/of te kijken bij de sportende kinderen.

Tussen de middag is er een gezamenlijk pauzeprogramma, waar atleten en ouders elkaar ontmoeten én we enkele bijzondere gasten op bezoek hebben. De dag wordt centraal afgesloten, waarna een ieder hopelijk met een grote glimlach (moe en voldaan) vertrekt.

Het dagvullende programma duurt van 9.30 – 16.30 uur en deelname is gratis voor NTB-jeugdleden en hun ouders.  De inschrijving is open tot en met 27 oktober, of tot het maximaal aantal beschikbare plekken bezet is. Snel inschrijven dus!

Nederlandse Triathlon Bond
AANMELDEN
Lees volgend artikel

Dreijling en Kolkman top tien op WK U23

Het wereldkampioenschap in Torremolinos, dat tot en met zondag duurt, is vandaag afgetrapt door de beloften. Robin Dreijling en Mitch Kolkman finishten beiden in de top tien. ... Lees meer