NOC*NSF bevestigt voordracht paratriatleten Parijs

Jetze Plat, Geert Schipper, Maurits Morsink en Nico van der Burgt naar Paralympische Spelen

NOC*NSF heeft donderdag de namen bevestigd van de atleten die Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de Paralympische Spelen in Parijs. Jetze Plat en Geert Schipper komen in Parijs voor de derde keer aan de start van de paralympische triathlon. Plat won al twee keer goud en Geert Schipper was goed voor zilver in Rio de Janeiro. Maurits Morsink en Nico van der Burgt maken hun debuut in Parijs.

Bondscoach Bas de Bruin ziet kansen op drie of misschien wel vier medailles. “Dat we in Nederland zulke goede atleten hebben, is een combinatie van toeval, efficiënt en effectief ondersteunen en vooral hard werken door de atleten zelf. We proberen bij de NTB iedereen een kans te geven en atleten op een zo goed mogelijke manier te faciliteren. Daar zijn we goed in. Maar atleten moeten het uiteindelijk wel zelf doen.”

Klik hier voor meer informatie over onze deelnemers in Parijs

Foto: Mathilde Dusol

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Grote groep Nederlanders in actie in Torremolinos

  Nederlandse deelnemers Grand Final en WK Torremolinos (17-20 oktober) Donderdag 17 oktober U23 Vrouwen: Barbara de Koning, Robin Dreijling U23 Mannen: Mitch Kolkman, Gjalt ... Lees meer