Nederlandse titels op het spel in België

Nederlanders in meerderheid in titelstrijd Kanne

Het Belgische Kanne, net over de grens bij Maastricht, is zondag het strijdtoneel voor het NK triathlon over de midden afstand. Een groot aantal Nederlanders gaat in The Cave Triathlon meestrijden om de titels.

Aan The Cave Triathlon doen jaarlijks al veel Nederlanders mee, maar nu bestaat het deelnemersveld (zowel bij de mannen als de vrouwen) zelfs voor meer dan de helft uit kaaskoppen. Ook een delegatie Nederlandse officials, zeven in totaal, is zondag in Kanne om de titelstrijd in goede banen te leiden.

Voor het eerst in vier jaar – het NK ging in 2020 en 2021 niet door vanwege corona en de afgelopen twee jaar werd het geplande NK in Nieuwkoop afgelast vanwege blauwalg – wordt er weer gestreden om het rood-wit-blauw.

Wie gaan de opvolgers worden van Sven Strijk en Yvonne van Vlerken? Bij de mannen lijken Sven Bams, Thomas Cremers, Simon den Braber, Marijn Markusse, Pim van Diemen en Niels Esmeijer de favorieten voor het podium. Bij de vrouwen is het lijstje met Dieuwertje Bax, Marlene de Boer, Sarissa de Vries, Ilona Eversdijk, Janien Lubben, Morena Stevens, Sophie van der Most en Trudy Veenstra zelfs nog iets langer.

Het NK, dat wordt georganiseerd door het Belgische Sportevents en het Nederlandse Bearsports, begint zondag om 10.00 uur. Er wordt gezwommen in het Albertkanaal (1900 meter), er is een snel en vlak fietsparkoers over drie ronden (90 km) met als enige hindernis de Slingerberg, en een spectaculair loopparkoers (21 km) dat de deelnemers onder meer door de mergelgrotten van Kanne voert.

 

Nederlandse Triathlon Bond
DEELNEMERSLIJST Live Timing
Lees volgend artikel

Plat prolongeert paralympische titel

De Nederlandse paratriatleten hebben in Parijs drie medailles gewonnen. In hartje Parijs veroverde Jetze Plat, na Rio de Janeiro en Tokio, alweer zijn derde gouden paralympische ... Lees meer