Nederlandse duathlontitels voor Cremers en Diederiks

Ook agegrouptitels verdeeld in Borne

Thomas Cremers en Diede Diederiks hebben in Borne de Nederlandse duathlontitels op de standaard afstand veroverd. Cremers was titelverdediger Daan de Groot bijna een minuut te snel af. Diederiks was in Overijssel met overmacht de sterkste in de vrouwenwedstrijd. Uittredend kampioene Aline Kootstra moest dit keer genoegen nemen met de tweede plek.

Foto’s: Floor Kerkhof

Een jaar geleden waren de rollen nog omgedraaid in Borne, toen de titel naar Daan de Groot ging en Thomas Cremers als tweede eindigde. Cremers nam net als in 2023 de leiding in de eerste run en was deze keer De Groot ook de fiets te snel af. De Groot pakte nog wel wat tijd terug in de wissel en de afsluitende run, maar hij wist Cremers niet meer te achterhalen. Achter Cremers en De Groot was Wout Driever, die net als De Groot in voorbereiding is op het WK Powerman in Zofingen over twee weken,  goed voor het brons.

In de vrouwenwedstrijd was het Aline Kootstra die in de eerste run tien seconden voorsprong nam op Diede Diederiks. Op de fiets wist Diederiks de kampioene van 2023 te achterhalen en in de afsluitende run kwam haar voorsprong vervolgens niet meer in gevaar. Kootstra eindigde uiteindelijk met meer dan twee minuten achterstand als tweede. De bronzen medaille ging in Borne naar Eva Cornelisse.

In Borne werd ook in de agegroups gestreden om de titels. Dit zijn de winnaars:

Thomas Smans  en Roos van Willigen(-24), Thomas Cremers en Aline Kootstra (25-29), Daan de Groot en Diede Diederiks (30-34), Chris van Wamelen en Rieneke Terink (35-39), Tom Driessen en Monique Verschuure (40-44), Arnold Klieverik en Petra Bokhove (45-49), Dennis Koomen en Anja Verbeek (50-54), Edwin Ophof en Hilly Panjer (55-59), Ruud van Herp (60-64), Kiki Boomgaard en Leo van Egmond (65-69), Kees Vaneman (70-74) en Bert Streumer (75-79),

UITSLAGEN
Lees volgend artikel

Nederland vierde in junior/U23 Mixed Relay

Op de laatste dag van de Wereldkampioenschappen in het Spaanse Torremolinos stonden de Mixed Team Relay voor junioren/U23 en paratriatleten op het programma. In de junior/U23 ... Lees meer