Landstitels voor VZC en Hellas

VZC en Kijani winnen afsluitende wedstrijd in Roermond

VZC Veenenaal en Kijani hebben zaterdag in Roermond de laatste manche van de Eredivisie gewonnen. De strijd om de landstitels 2024 was al beslist, die gaan naar VZC en Hellas-Utrecht.

Er stond met de 2×2 SuperSprint een nieuw en spectaculair format op het programma in Roermond. In deze supersprint legden twee duo’s achter elkaar een 1/16e triathlon af. De teams startten in een tijdritformat waarbij de spanning tot het einde toe gegarandeerd was.

Bij de mannen was het duo Nick Hogervorst en Joran Stobbe het snelst in het eerste gedeelte van de 2×2 supersprint. Zij werden op 3 seconden gevolgd door Mats Keulstra en Rick van der Knaap van TriHalis Tiel, en de broers Hugo Jan en Olaf Jan Bosscher van BDO/ TriTeam Groningen volgden daar weer 13 seconden achter. Rogelli /TriMates en VZC volgden op plek zes en zeven met 1 minuut 14 achterstand.

In de tweede supersprint veranderde die volgorde. Gjalt Panjer en Victor Goené wisten namens VZC hun achterstand om te zetten in een voorsprong en eindigden uiteindelijk 39 seconden voor Triahlis (Stijn Jansen en Sem Lazaroms) dat de tweede plaats in de tweede helft wist vast te houden. Bart Cooymans en Oscar Sondermeijer schoven namens De Dolfijn op naar de derde plaats en daarmee was het dagpodium beslist.

VZC was net als in 2022 goed voor de landstitel. De kampioenen van vorig jaar, Rogelli-TriMates, legden in Roermond beslag op de tweede plek in de eindstand. TV Dordrecht dat in Roermond als zevende eindigde en daardoor geen bedreiging meer vormde voor Rogelli /TriMates, behield de derde plaats.

 

Nederlandse Triathlon Bond

Vijfde landstitel Hellas

Bij de vrouwen namen Rani Škrabanja en Deborah Wissink namens Kijani de leiding in de eerste supersprint. Zij werden op 53 seconden gevolgd door Silke de Wolde en Romy Spoelder van TV Almere (die een minuut tijdstraf kregen wegens stayeren). Jony Heerink en Zoe van Dijk (Hellas) volgden daar kort achter op de derde plaats. Kijani stond de leiding in de tweede helft niet meer af. Maaike Vooren en Aniek Mars maakten het keurig af. TV Almere, met wederom Spoelder en De Wolde, wist de tweede plek netjes vast te houden. EdoSports Maastricht (Maaike Telkamp en Robin Dreijling) finishte als derde.

In de eindstand veranderde er uiteindelijk niets en zo veroverde Hellas alweer voor de vijfde keer, na een hiatus van zeven jaar, de landstitel. Kijani, de kampioen van 2023, was dit keer goed voor de tweede plaats, terwijl Almere op de derde plaats eindigde.

 

 

Nederlandse Triathlon Bond
UITSLAGEN
Lees volgend artikel

Europese en Nederlandse titel voor Marlene de Boer

Lees meer