Laatste titels 2024 op het spel in Oss

Motorcircuit De Witte Ruijsheuvel  strijdtoneel voor NK crossduathlon

Motorcircuit De Witte Ruijsheuvel in Oss is zondag weer het strijdtoneel voor het NK en AGK crossduathlon. In Oss worden de laatste titels van 2024 verdeeld.

Matthijs Weijkamp werd een jaar geleden verrassend Nederlands kampioen en hij zal er alles aan willen doen om ook dit jaar het rood-wit-blauw mee naar huis te nemen. De titelverdediger moet het op het selectieve motorcircuit onder anderen opnemen tegen Geert van Kuijk die ongetwijfeld revanche wil voor het mislopen van de titel in 2023. Van Kujk ging een jaar geleden in Oss in de laatste run aan de leiding, maar vergiste zich in het aantal loopronden en finishte een ronde te vroeg.

Ook Wouter Dijkshoorn, onlangs nog tweede achter Richard Murray op het NK crosstriathlon, is een favoriet voor de overalltitel. Een opvallende naam is verder die van Evert Scheltinga, die deze zomer zijn sleutelbeen brak en daardoor het EK over de lange afstand in Almere miste. Jesper Boets die vorig jaar kampioen werd bij de junioren, komt dit jaar uit bij de senioren (er is geen apart beloftenkampioenschap in Oss). Ook Ferdinand Oldeman en Steff Overmars zijn mannen die zich vermoedelijk in de strijd om de overalltitels zullen willen gaan mengen.

Bij de vrouwen ontbreekt Anne Knijnenburg, de winnares van vorig jaar, op de startlijst. Haar moeder Corina zal dit keer de eer van de familie hooghouden op het kampioenschap. De grote favoriet voor de overalltitel in Oss is Diede Diederiks (wiens moeder Joek trouwens ook meedoet in de agegroupcategorie), die een jaar geleden nog wereldkampioene crossduathlon werd op Ibiza. Favorieten voor het podium zijn verder Dieske Kruisselbrink, Janien Lubben en Kyra Brouwer, de juniorenkampioene van vorig jaar. Een opvallende naam is verder die van Ingrid van Lubek, meervoudig Nederlands kampioen crosstriathlon en deelneemster aan de eerste olympische triathlon, in 2000 in Sydney.

Naast de overalltitels, wordt er in Oss ook gestreden om de agegrouptitels in 5-jarencategorieën vanaf 20+. Het NK/AGK crossduathlon, georganiseerd door De Maasdijk, begint zondag om 9.45 uur met het NK voor junioren. Het kampioenschap begint voor de startgroep met de mannen onder de 50 jaar om 12.30 uur. Alle vrouwen en de mannen van 50 jaar en ouder starten om 13.45 uur.

Nederlandse Triathlon Bond
PROGRAMMA DEELNEMERS
Lees volgend artikel

Zwemloop officieel onderdeel van Olympic Moves

Lees meer