Koomen en IJdema het snelst in Enschede

Titels paratriathlon verdeeld tijdens Rutbeek Triathlon

Terwijl in Vichy het EK paratriathlon plaatsvond, werd er in Enschede tijdens de Rutbeek Triathlon gestreden om de Nederlandse titels. Sander Koomen en zijn guide Davy Heijsteeg waren het allersnelst in Twente en mogen zich daarmee Nederlands kampioen in de klasse PTVI noemen. Paralympiër Margret IJdema voerde het vrouwenveld aan en werd daarmee Nederlands kampioen in de categorie PTWC. Bij de mannen werd Tijn van Lange-Verhoek verder de nieuwe Nederlands kampioen in de klasse PTWC en nam Reitze Bok het goud in de categorie PTS4 mee naar huis.  

Het NK in Enschede was een open kampioenschap waardoor iedereen, met of zonder classificatie, kan deelnemen en kennismaken met de paratriathlon. Ook mogen Special Olympics-atleten (geen officiële paraklasse) buiten mededinging meedoen. EsmeeAnne de Meulmeester finishte in deze categorie als eerste.

“We zagen vandaag weer een paar nieuwe gezichten en hopelijk zijn zij nu ook besmet met het triathlonvirus”, vertelde Margret IJdema (uitkomend in de rolstoelklasse) na afloop. “Een NK is de perfecte gelegenheid om de sport te leren kennen en van elkaar te leren en ik hoop volgend jaar nog meer nieuwkomers te zien. We kunnen heel goed wat vers bloed gebruiken.  Dus ben jij iemand met een lichamelijke beperking, of ken je iemand, probeer het gewoon een keer. Wie weet schuilt er in jou wel een paralympiër.”

 

Nederlandse Triathlon Bond
UITSLAGEN Info paratriathlon
Lees volgend artikel

Inschrijving NTB-congres geopend

Lees meer