Dreijling tweede op WK voor studenten

De Bruin binnen top-tien als negende

Robin Dreijling heeft op vrijdagochtend zilver gewonnen op het 2ereldkampioenschap voor studenten. De wedstrijd, georganiseerd onder de vlag van de FISU (Internationale Federatie voor Universitaire sporters) vond plaats in het Poolse Gdansk. Dreijling en Luna de Bruin sloten op de fiets bij de kopgroep aan en deden daardoor mee voor de medailles. Dreijling moest thuisfavoriet Roksana Slupek – in Parijs tijdens de Olympische Spelen nog goed voor de dertiende plek – laten gaan maar liep naar een knappe tweede plaats. De Bruin finishte ook nog binnen de top-tien als negende. Marit van den Berg passeerde de streep als 58e.

Nederlandse Triathlon Bond

Panjer beste Nederlandse man

Bij de mannen zaten Gjalt Panjer, Hidde Mollee en Victor Goené samen in een grote groep voor een klassering bij de eerste 30. Panjer was uiteindelijk de beste Nederlandse atleet met een twaalfde plaats. Mollee volgde net buiten de top-twintig als 21e en Goené kwam als 24e over de streep. Valentin van Wersch finishte als 40e, Olaf Jan Bosscher werd 49e en Timo Feenstra werd 54e. De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Enzo Bourdon.

Zaterdagochtend om 8:00uur komen Hidde Mollee, Luna de Bruin, Victor Goené en Marit van den Berg nog in actie tijdens de mixed team relay.

Lees volgend artikel

Europese en Nederlandse titel voor Marlene de Boer

Lees meer