Dreijling en Kolkman top tien op WK U23

WK in Torremolinos afgetrapt door beloften

Het wereldkampioenschap in Torremolinos, dat tot en met zondag duurt, is vandaag afgetrapt door de beloften. Robin Dreijling en Mitch Kolkman finishten beiden in de top tien. Dreijling werd zevende, Kolkman finishte als negende. Barbara de Koning en Gjalt Panjer werden 23e en 29e.

Robin Dreijling en Barbara de Koning renden op donderdagochtend met zo’n 50 andere vrouwen de zee in. Dreijling kwam in de groep achter koploopsters Howell (CAN) en Denizot (FRA) uit het water, De Koning volgde vijftien seconden daarachter.

Op de fiets ontstond een kopgroep van negen vrouwen met daarin Dreijling, gevolgd door De Koning die zich in de achtervolgende groep bevond. Na zes (van de acht) fietsrondes voegde de achtervolgende groep zich bij de kopgroep. De Koning moest deze groep eerder al laten gaan en kwam op drie minuten achterstand als 23e de tweede wissel in.

Dreijling begon als negende aan de tien kilometer lopen uit een kopgroep van zeventien vrouwen, maar liep gedurende de eerste kilometers naar voren. De Zwitserse Cathia Schär bepaalde het tempo, terwijl Dreijling het gat naar de koplopers na vijf kilometer overbrugde. Precies toen ze aansloot werd er voorop versneld door de Portugese Tomé. Dreijling finishte nog sterk als zevende in de door de Hongaarse Horvath gewonnen wedstrijd. De Koning finishte vorig jaar nog negende, maar moest nu genoegen nemen met een 23e plaats.

Dreijling kijkt tevreden terug op haar prestatie. “Ik zat goed voorin met zwemmen, waarna we écht hard hebben gefietst om weg te blijven met onze groep. Daarna sloot de groep achter ons toch nog aan. Tijdens het lopen maakte ik na vijf kilometer de aansluiting met de kopgroep van vijf, maar toen werd er versneld. Ik wist dat ik door een blessure op het einde niet de sterkste zou zijn maar ik ben hartstikke tevreden.”

Nederlandse Triathlon Bond

Kolkman negende in mannenwedstrijd

Na de vrouwen was het in de Spaanse badplaats de beurt aan de beloftemannen met Mitch Kolkman en Gjalt Panjer. Kolkman, vorig jaar goed voor brons, kwam in de top tien uit het water, Panjer volgde rond plek 50. De wedstrijd werd na de eerste wissel door een viertal geleid, maar al aan het begin van de 40 kilometer fietsen, vormde er een groep van elf man. Kolkman zat daarbij terwijl Panjer in de derde groep terecht kwam op uiteindelijk twee minuten achterstand van de koplopers. De groep van Kolkman werd in de laatste fietsronde vergezeld door de tweede groep in de wedstrijd, waardoor een kopgroep van 24 atleten ontstond.

Kolkman begon als zesde aan het looponderdeel terwijl de Spanjaard Cantero del Campo er direct vandoor ging. De thuisfavoriet pakte het goud, Kolkman moest de snelste lopers laten gaan en finishte als negende. Panjer passeerde de streep als 29e.

Kolkman negende in mannenwedstrijd
Lees volgend artikel

Grote groep Nederlanders in actie in Torremolinos

  Nederlandse deelnemers Grand Final en WK Torremolinos (17-20 oktober) Donderdag 17 oktober U23 Vrouwen: Barbara de Koning, Robin Dreijling U23 Mannen: Mitch Kolkman, Gjalt ... Lees meer