De Groot zesde op WK duathlon lange afstand in Zofingen

Twee medailles voor agegroupatleten

Daan de Groot is – net als vorig jaar – zesde geworden op het wereldkampioenschap duathlon over de lange afstand in het Zwitserse Zofingen. De nummer twee van het NK duathlon twee weken terug kwam na 10 kilometer lopen, 150 kilometer fietsen en 30 kilometer hardlopen vijf minuten tekort voor een medaille. Wout Driever kwam ook in actie maar moest wegens ziekte de wedstrijd tijdens het fietsonderdeel staken. De Fransman Blondel Hermant ging er met de winst vandoor.

Nederlandse Triathlon Bond

Blessure voor Verschuure

Monique Verschuure maakte – na de afgelopen jaren al vaker internationale duathlons in haar agegroup te winnen – haar debuut in de elitecategorie. Ze was op weg naar een goede klassering en zelfs podium, maar blesseerde zich bij de start van het tweede looponderdeel en moest uitstappen. Het podium was volledig Duits, met Brunnée op het hoogste treetje.

In de agegroupwedstrijd kwamen vijf Nederlanders in actie. Henry Dullink mag zichzelf wereldkampioen noemen in de categorie 65-69 jaar. Martin van Baekel was in zijn agegroup (55-59 jaar) goed voor het brons.

Blessure voor Verschuure
Lees volgend artikel

Landstitels voor VZC en Hellas

Lees meer