Commissie lange afstand opgericht

Commissie bestaat uit Rik van Trigt, Edo van der Meer, Fred Verlooij en Paul Verkleij

De NTB heeft sinds begin dit jaar een commissie voor de lange afstand. In deze NTB Commissie Lange Afstand werkt Rik van Trigt, de bondscoach voor de lange afstand, samen met andere NTB-geaccrediteerde coaches voor wat betreft het samenstellen van selecties voor EK’s en WK’s en de uitgifte van proflicenties.

De commissie bestaat naast Van Trigt, die als bondscoach eindverantwoordelijke is, uit Edo van der Meer, Fred Verlooij en Paul Verkleij. “De wens om een langeafstandscommissie op te richten, kwam vanuit de atletencommissie”, legt Rik van Trigt uit. “Ik maakte als bondscoach altijd al gebruik van mijn coachnetwerk in het land, maar met de oprichting van de Commissie Lange Afstand heeft dat nu een officieel karakter gekregen.”

De langeafstandscommissie beslist over de samenstelling van de NTB-selectie Lange Afstand, deelname aan EK’s en WK’s en de uitgifte van proflicenties. “In principe volgen we altijd de selectiecriteria van de NTB, die duidelijk zijn omschreven op de website van de NTB”, vervolgt Van Trigt. “Mochten er twijfelgevallen zijn, dan komt de commissie bij elkaar voor overleg, waarna er een beslissing wordt genomen.”

Atleten die vragen hebben over selectiecriteria of het aanvragen van een proflicentie kunnen contact opnemen met Rik van Trigt via: info@triathlonbond.nl of rikvantrigt-coaching@kpnmail.nl

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Plat prolongeert paralympische titel

De Nederlandse paratriatleten hebben in Parijs drie medailles gewonnen. In hartje Parijs veroverde Jetze Plat, na Rio de Janeiro en Tokio, alweer zijn derde gouden paralympische ... Lees meer