Nederlandse titels voor Van Kuijk en Kruisselbrink

Maarten Beute en Floor Vulders Nederlands kampioen crossduathlon bij de junioren

Geert van Kuijk en Dieske Kruisselbrink zijn zondag in Oss op motorcircuit de Witte Ruijsheuvel Nederlands kampioen geworden op de crossduathlon. Voor zowel Van Kuijk als Duisselbrink is het de eerste nationale titel.

Geert van Kuijk had iets recht te zetten in Oss. Een jaar geleden dacht hij als winnaar over de streep te zijn gekomen, maar bleek hij een ronde te weinig te hebben gelopen. Hij begon in Oss, achter Chris van Wamelen die het snelste was in de eerste run, op achttien seconden als tweede aan het fietsen, op zes seconden gevolgd door Evert Scheltinga.

Van Kuijk en Scheltinga zetten op het selectieve motorcircuit op de mountainbike de achtervolging in op Van Wamelen en kwamen uiteindelijk samen aan de leiding. In de laatste fietsronde nam Van Kuijk twintig seconden voorsprong op Scheltinga en begon zo als eerste aan het lopen. Scheltinga gaf zich nog niet gewonnen, begon aan een achtervolging en haalde van Kuijk in de tweede loopronde in.

Van Kuijk bleef zicht houden op Scheltinga en haalde hem in de derde ronde weer in en pakte vervolgens een voorsprong die hij niet meer zou afstaan. Scheltinga was 39 seconden achter Van Kuijk goed voor het zilver en Van Wamelen legde daar weer vijftien seconden achter beslag op het brons. “Ik was erg teleurgesteld vorig jaar en was er op gebrand om de titel dit jaar alsnog te pakken. Het was heel spannend en na een mooie strijd met Evert ben ik blij dat het gelukt is.”

Nederlandse Triathlon Bond

In de vrouwenwedstrijd was er minder spanning. Dieske Kruisselbrink nam in het eerste looponderdeel een voorsprong van iets meer dan anderhalve minuut op Janien Lubben en bouwde die op de fiets verder uit. Kruisselbrink finishte uiteindelijk met drie minuten voorsprong op Lubben die zo goed was voor het zilver. Kyra Brouwer legde daar, iets meer dan 4,5 minuut achter Lubben, beslag op het brons.

De titels bij de junioren waren in Oss voor Maarten Beute en Floor Vulders.

Ook werden de agegrouptitels verdeeld. Alle agegroupkampioenen op een rijtje: Yordi Druijff en Kyra Brouwer (20-24 jaar), Dieske Kruisselbrink (25-29 jaar), Pim van der Marel (30-34 jaar), Geert van Kuijk en Janien Lubben (35-39 jaar), Erik Bolding en Hanneke Boon (40-44 jaar), Jarno van der Velden en Annelies van der Zwart (45-49 jaar), Arie de Jong en Corina Knijnenburg (50-54 jaar), Hans van Delft en Audrey Breur (55-59 jaar), Mark Waaijenberg (60-64 jaar), Leo van Egmond en Joek de Hoog Diederiks (65-69 jaar), Jan van der Heide (70-74 jaar), Hans van Wijk (75-79 jaar).

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Nederland vierde in junior/U23 Mixed Relay

Op de laatste dag van de Wereldkampioenschappen in het Spaanse Torremolinos stonden de Mixed Team Relay voor junioren/U23 en paratriatleten op het programma. In de junior/U23 ... Lees meer