WK XTERRA start met shorttrack

Acht eliteatleten van start in Italië

In het kristalheldere water van het Molvenomeer en op de trails van de Brenta Dolomieten wordt vanaf morgen gestreden om de XTERRA wereldtitels. Voor Nederland komen tijdens de shorttrack en lange afstand acht eliteatleten in actie, met onder andere nationale crosskampioenen Rachel Klamer en Richard Murray en Romy Spoelder, recent nog tweede op het WK crosstriathlon.

Nederlandse Triathlon Bond

De shorttrack op donderdag bestaat uit 400 meter zwemmen, 8 kilometer mountainbiken en 3 kilometer crosslopen. Bij de mannen starten Bart Cooymans en Richard Murray. Rachel Klamer en Romy Spoelder komen in de vrouwenwedstrijd in actie.

De wedstrijd op zaterdag over de ‘hele afstand’ gaat over 1500 meter zwemmen, 32 kilometer mountainbiken en afsluitend 10 kilometer crosslopen. Hier starten naast de atleten die in de shorttrackwedstrijd al in actie komen nog vier atleten: Maud Golsteyn – die haar laatste wedstrijd bij de profs zal starten, Lucas Goené, Quirijn Waaijenberg en Hugo Bosscher. Daarnaast komt er nog een groep van zo’n 30 agegrouptriatleten in actie op dit WK.

Live meekijken 

De shorttrack wedstrijden beginnen op donderdag om 14:10uur. Op zaterdag wordt het eerste startschot om 10:00uur gegeven. Je kunt de wedstrijden live volgen via deze link.

Lees volgend artikel

Koomen en IJdema het snelst in Enschede

Terwijl in Vichy het EK paratriathlon plaatsvond, werd er in Enschede tijdens de Rutbeek Triathlon gestreden om de Nederlandse titels. Sander Koomen en zijn guide Davy Heijsteeg ... Lees meer