De Groot en Kootstra verdedigen duathlontitels in Borne

Nationale titels op het spel voor elite- en agegroupatleten

Borne is zaterdag voor het tweede achtereenvolgende jaar de locatie voor het Nederlands kampioenschap duathlon over de standaard afstand. Daan de Groot en Aline Kootstra verdedigen in Overijssel hun Nederlandse titels.

Meer dan tweehonderd individuele deelnemers gaan zaterdag in het centrum van Borne meestrijden om de medailles bij de elite en de agegroups. Tel daarbij nog eens 93 duo’s, 26 jeugdatleten en 23 bedrijventeams en het maakt de Run Bike Run Borne tot één van de grootste duathlons in Nederland.

Titelverdediger Daan de Groot, die in voorbereiding is op het WK Powerman over twee weken in Zofingen, behoort ook dit jaar weer tot de favorieten voor een podiumplek. Nederlands kampioen sprintduathlon Thomas Cremers, een jaar geleden goed voor het zilver in Borne, en Stijn Jansen lijken op papier de grootste tegenstanders van De Groot. Andere kanshebbers voor een medaille zijn Wout Driever, Robert de Korte, Rick Paffen, Luuk Vermunt, Robert Ton en Koen Wiggers.

Aline Kootstra won een jaar geleden met overmacht de titel bij de vrouwen. Zij kan dit jaar rekenen op concurrentie van Diede Diederiks, Eva Cornelisse, Monique Verschuure, Nederlands kampioene triathlon Babette Rosman en Saskia van Vugt.

De mannen starten zaterdag in Borne om 15.00 uur en de vrouwen beginnen 3 minuten later aan hun (agegroup-)kampioenschap.

 

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJST
Lees volgend artikel

Nederland vierde in junior/U23 Mixed Relay

Op de laatste dag van de Wereldkampioenschappen in het Spaanse Torremolinos stonden de Mixed Team Relay voor junioren/U23 en paratriatleten op het programma. In de junior/U23 ... Lees meer