Internationale wedstrijden

Omdat de wedstrijdkalenders van de European Triathlon Union (ETU) en de International Triathlon Union (ITU) voortdurend onderhevig zijn aan wijzigingen, kan met de links hiernaast rechtstreeks de wedstrijdkalender van de betreffende organisatie worden bekeken.

Voor de meeste internationale wedstrijden (waarbij de atleet voor Nederland uitkomt) is het wel van belang dat ingeschreven wordt via de Nederlandse Triathlon Bond. Inschrijven kan tot uiterlijk 40 dagen voor een wedstrijd, door te mailen naar marloes.pleijte@triathlonbond.nl. De ETU / ITU bepaalt wie mag deelnemen aan de hand van de rankings. Klik hier voor deelname aan de agegroupwedstrijden van deze internationale evenementen.

 

Eisen en regels

Voor internationale wedstrijden gelden de reglementen van de ITU, die op sommige punten verschillen en soms strenger zijn dan de reglementen voor wedstrijden in Nederland. De regels die voor Nederlandse evenementen gelden zijn echter de laatste jaren vrijwel identiek aan de internationale regelgeving. Klik hier voor het Nederlandse wedstrijdreglement.

Zie de link rechtsboven voor de meest actuele reglementen van de ITU.