Circuits

Een groot aantal wedstrijden van de NTB-kalender is ondergebracht in een circuit, competitie of ranking. Voor vrijwel elke doelgroep is zo een mogelijkheid gecreëerd om in competitievorm de strijd met elkaar aan te gaan.

Alleen NTB-leden worden opgenomen in de circuitstanden.
Het is dus van groot belang dat de deelnemers hun NTB-lidnummer opgeven bij aanmelding (geldt voor zowel aspirantleden, basisleden, als atletenlicentiehouders). Voor deelname aan de teamcompetities (Ere, 1e- en 2eDivisie) is een atletenlicentie verplicht.

Kijk voor de actuele tussenstanden bij de betreffende circuit-omschrijving. Als wedstrijden wel geweest zijn, maar nog niet verwerkt, dan betekent dat dat daarvan op het bondsbureau (nog) geen uitslagen zijn ontvangen.

De landelijke circuits kennen hun eigen nieuwsbrieven. Aan- en afmelden voor deze nieuwsbrieven kan hier.

Informatie / aanmelding voor evenementen: www.ntbinschrijvingen.nl.  

 

 

 

 

 

Puntentelling

Voor het Dare2Tri Duathloncircuit, de Winter Series en ht Schwalbe X-athlon crosscircuit wordt in principe onderstaande puntentelling gehanteerd:

    nr.1 : 250 punten
    nr.2 : 240 punten
    nr.3 : 230 punten
    nr.4 : 225 punten
    nr.5 : 220 punten
    nr.6 : 215 punten
    nr.7 : 210 punten
   

De nummers 8 t/m 88 krijgen steeds 2 punten minder. Vanaf plaats 89 wordt 1 punt in mindering gebracht tot het minimale aantal van 15 punten.

In de Winter Series en het Schwalbe X-Athlon Crosscircuit zijn er wedstrijden en/of startseries die beginnen met 200 of 150 punten. In dat geval loopt de telling (zo lang dat mogelijk is) op dezelfde wijze af als in bovenstaand voorbeeld.

Zie de specifieke circuitinformatie voor eventuele bonusregelingen en/of aangepaste punten voor bepaalde wedstrijden en/of kortere afstanden.