Jaarlijks worden in Nederland onder de vlag van de NTB meer dan 100 wedstrijden georganiseerd.  Deze evenementen zijn zeer divers en bieden - verspreid over het jaar - voor alle doelgroepen meer dan voldoende mogelijkheden om een vorm van combiduursport te beoefenen. Triathlon, duathlon, wintertriathlon, winterduathlon, crosstriathlon, crossduathlon, zwemlopen en zelfs varianten met kanoën, skeeleren, etc. zijn terug te vinden op de NTB evenementenkalender. Er zijn startmogelijkheden voor iedereen:  van piepjong tot fitte vutter, van beginner tot gevorderde, van top- tot breedtesporter. Je kunt het zo zwaar en uitdagend maken als je zelf wilt, want ook de afstanden variëren: van heel kort tot heel lang.  

Klik hier voor een overzicht van alle verschijningsvormen (disciplines en afstanden) van combiduursporten onder de vlag van de NTB.

Iedereen kan inschrijven op de wedstrijden, zoals deze hier in de kalender worden genoemd. Als er organisaties zijn die beperkingen hebben op het aantal deelnemers of andere regels hanteren, wordt hier automatisch mededeling van gedaan bij de inschrijving. Tijdig inschrijven voor evenementen voorkomt teleurstelling. Het aantal startplaatsen is per wedstrijd / startserie meestal beperkt en tegenwoordig gebeurt het weer steeds vaker dat wedstrijden vroegtijdig zijn volgeboekt.