Contact

Nederlandse Triathlon Bond
Postbus 1267
3430 BG  NIEUWEGEIN

Telefoon 030 - 751 37 70
Fax 030 - 751 37 71

KvK 40061788

Statutaire Zetel: Nieuwegeininfo@triathlonbond.nl


 

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Gepubliceerd:19 januari

Delahaije tekent bij als headcoach NTB tot 2020

De ambitie om met vier atleten aanwezig te zijn op de Spelen van 2020 in Tokyo is voor Louis Delahaije een belangrijke motivatie om voor vier jaar bij te tekenen als headcoach van de Nederlandse Triathlon Bond. Delahaije gaat het team van trainers en coaches aansturen die het opleidingsprogramma van de bond runnen. Daarnaast wil Delahaije van Nederland weer een land maken om rekening mee te houden in de triathlonwereld. “Met passie en commitment en innovatie proberen we slimmer te zijn dan onze tegenstanders, of het nou om voeding gaat, om trainingsleer of om het mentale aspect. Daarin wil ik mijn staf coachen”, zegt Delahaije. Samen met technisch directeur Adrie Berk is Delahaije de kartrekker van het opleidingsmodel, dat begint bij opleidingverenigingen en regiogroepen, met daarboven vier RTC’s en het NTC in Sittard, inclusief Paratriathlon. Delahaije blijft ook verbonden aan Team LottoNL-Jumbo.

Elite Team Tokyo
Zes atleten worden bijeen gebracht in het Elite Team Tokyo. Zij gaan deelnemen aan de World Triathlon Series en trainen met internationale atleten om tot een hoger niveau te komen. Het doel is top-8 in de wereld en deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo. In de NTC fulltime opleiding worden negen atleten, waarvan de oudste op dit moment 20 jaar is en de jongste 17, opgeleid voor de Spelen van 2024. Deze atleten wonen en trainen in de omgeving van Sittard, in Sportzone Limburg.

Kennis en ervaring op het hoogste niveau
Als headcoach geeft Louis Delahaije leiding aan het team van coaches en begeleiders, waarbij hij zijn jarenlange ervaring binnen de internationale triathlon-, wieler- en atletiekwereld inbrengt. Zijn trackrecord met presterende internationale sporters is enorm vanaf 1995 tot heden en zijn expertise op het gebied van hoogtestages is groot. De NTB is er dan ook zeker van dat Louis Delahaije zal zorgen dat het gehele coach- en begeleidingsteam de komende jaren naar een hoger niveau kan groeien. Daarnaast blijft hij verbonden aan Team LottoNL-Jumbo als wielertrainer. NTB-directeur Rembert Groenman toonde zich opgetogen na het bijtekenen van Delahaije en Berk: “Louis brengt onschatbaar veel kennis en ervaring op het hoogste niveau in, waar de hele groep zich aan op kan trekken. Met Adrie hebben we een baken van rust in de hectiek van de moderne topsport aan boord. Hij geeft het team ruimte en ik ben er zeker van dat we daarvan de komende jaren de vruchten zullen gaan plukken”, aldus Groenman.

Never ever give up
Vrijdag vertrekt Delahaije samen met Jordi Meulenberg en acht atleten naar Namibië voor de eerste trainingsstage van 2017. Aansluitend wordt deelgenomen aan de ITU Worldcup in Zuid-Afrika. Coaches en atleten werken met het motto ‘never ever give up’, dat toenmalig headcoach John Hellemans introduceerde en dat sindsdien het credo is geworden. De ploeg gaat dit  motto de komende jaren zichtbaar uitdragen.

De nationale selecties Olympische Afstand zien er in 2017 als volgt uit:

Elite Team Tokyo:
Rachel Klamer, Maaike Caelers, Marco van der Stel, Menno Koolhaas, Maya Kingma, Jorik van Egdom

NTC Fulltime:
Jeanine Kocken, Elianne Huitema, Kirsten Nuyes, Marije Dankelman, Rani Skrabanja, Rianne de Croock, Quinty Schoens, Youri Keulen, Niek Heldoorn

Paratriathlon:
Geert Schipper, Jetze Plat, Joleen Hakker, Saskia van den Ouden

Daarnaast zijn er in 2017 RTC’s in Alkmaar, Almere, Sittard en Tilburg

Technische staf:
Adrie Berk (technisch directeur), Louis Delahaije (headcoach), Jordi Meulenberg (NTC Coach), Sander Berk (NTC Coach/wetenschapper), Remco de Veen (NTC zwemtrainer/TO coach), Koen de Haan (coördinator TO), Marcel ten Wolde (TO Coach), Bas de Bruin (NTC Paratriathlon coach), Jelmer van Waveren (Paratriathlon TO), Merijn Schuurman (RTC Coach), Ronald Stolk (RTC Coach), Armand van der Smissen (RTC Coach) en diverse RTC discipline trainers 

 
 
Vorig bericht Super Sunday wordt qualifier voor EK clubteams
Volgend bericht NTB waarschuwt leden voor ICAN-organisatie
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Ga voor wedstrijdverslagen, aankondigingen, achtergronden, interviews en nog veel meer triathlonnieuws naar: